De zoektocht van het NIOD naar onontdekte foto's uit de Tweede Wereldoorlog in Flevoland heeft geen nieuwe foto's opgeleverd. Wel hebben Flevolandse historische verenigingen vijftig foto's in eigen archieven gevonden die meedingen naar een plek in de landelijke fototentoonstelling.

Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie stelde voor iedere provincie verschillende categorieën op waarbij foto's gezocht konden worden. Het gaat daarbij om militaire strijd & bevrijding, vervolging & uitsluiting, Duitse aanwezigheid, verzet & repressie en het dagelijks leven. In de Flevolandse foto's valt op dat het voornamelijk gaat om het dagelijks leven en bevrijding. Van Duitse militairen is geen foto gevonden in wat nu Flevoland is. In andere provincies bleek de zoektocht succesvoller. In Zwolle is een unieke foto gevonden van de deportatie van Joden. In Gelderland werd een zeldzame foto gevonden van een razzia.

Tot en met 21 januari kan er gestemd worden op de Flevolandse foto's. Van 50 foto's moet de selectie teruggebracht worden naar 25. Deze foto's dingen vervolgens mee naar de landelijke fototentoonstelling van de honderd meest bijzondere oorlogsfoto's. Vanaf 30 maart is deze tentoonstelling te zien in de entreehal van de Tweede Kamer in Den Haag.